torsdag 14 juli 2011

Vita chokladmuffins med hallon

Gillade dessa jättemycket!!! De blev något liknande kladdkaka i konsistensen - fast vit istället. Lite vispad grädde var gott till. 



ca 10-12 stycken

1 hg smör
150 g vit choklad
2 ägg
1 dl strösocker
finrivet skal av 1 citron
1,5 dl (90 g) vetemjöl
1 krm salt
drygt 1 dl hallon (färska eller frusna)

Smält smöret i en kastrull på spisen. Dra kastrullen från värmen och bryt chokladen i mindre bitar. Rör tills chokladen smält.

Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och citronskalet. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten och därefter mjölet blandat med salt. Rör till en jämn smet och fördela smeten i muffinsformar. Tryck ner några hallon i varje form och grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter, 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg