5 hg köttfärs
1 röd paprika
1 stor morot
1 gul lök
4 potatisar
1-2 msk tomatpuré
salt och peppar
2,5 dl crème fraiche
2 buljongtärningar
Fräs köttfärs och strimla/hacka grönsaker och potatis.
Smält ner crème fraiche i en gryta. Tillsätt buljongtärningarna, lägg i hackad lök, riven morot, hackad paprika och strimlad potatis (man kan köra allt i mixer). Låt puttra i 10 minuter.
Tillsätt den frästa köttfärsen och tomatpurén. Krydda. Späd med 1 liter vatten. Låt småkoka ytterligare en stund till grönsakerna är mjuka.
söndag 17 juli 2011
Köttfärssoppa
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar