onsdag 6 april 2011

Banoffipaj

Sött och sliskigt.......

3 bananer
1 burk kondenserad mjölk, 225 g
100 g smör
275 g digestivekex
1 tsk kanel
2,5 dl vispgrädde
ev. 1/2 tsk snabbkaffe
ev. 1 tsk socker
ev. mörk choklad

Börja dagen innan med att koka den kondenserade mjölken i en stor kastrull med vatten. Se till att burken är ordentligt täckt med vatten hela tiden som den kokar. Låt koka sakta i 3 timmar. Låt svalna över natten.

Smält smöret och blanda med krossade kex och kanel. Tryck ut blandningen i en form, ca 20 cm i diameter. Låt stelna i kylskåp i minst 30 minuter.

Öppna konservburken och bred ut kolakrämen över pajbotten. Skala och skiva bananerna och fördela ovanpå. Vispa grädden tillsammans med snabbkaffe och socker tills den är ganska fast. Bred ut grädden över bananerna. Dekorera ev. med riven choklad.

Eftersom jag inte gillar smaken av kaffe så har jag uteslutit det när jag gjort denna paj. Det är därför jag skrivit "ev." i ingredienslistan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg