Sött och sliskigt.......
3 bananer
1 burk kondenserad mjölk, 225 g
100 g smör
275 g digestivekex
1 tsk kanel
2,5 dl vispgrädde
ev. 1/2 tsk snabbkaffe
ev. 1 tsk socker
ev. mörk choklad
Börja dagen innan med att koka den kondenserade mjölken i en stor kastrull med vatten. Se till att burken är ordentligt täckt med vatten hela tiden som den kokar. Låt koka sakta i 3 timmar. Låt svalna över natten.
Smält smöret och blanda med krossade kex och kanel. Tryck ut blandningen i en form, ca 20 cm i diameter. Låt stelna i kylskåp i minst 30 minuter.
Öppna konservburken och bred ut kolakrämen över pajbotten. Skala och skiva bananerna och fördela ovanpå. Vispa grädden tillsammans med snabbkaffe och socker tills den är ganska fast. Bred ut grädden över bananerna. Dekorera ev. med riven choklad.
Eftersom jag inte gillar smaken av kaffe så har jag uteslutit det när jag gjort denna paj. Det är därför jag skrivit "ev." i ingredienslistan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar