tisdag 5 april 2011
Linfröfrallor
ca 35-40 stycken
2 dl linfrö
3 dl havregryn
5 dl kokhet vatten
Detta blandas direkt i assistenten eller bunken och sväller i ca 10 minuter - det är viktigt att blandningen svalnar ordentligt.
Smula ner:
2 pkt jäst
Häll över:
4 msk sirap
4 msk olja
2 liter mjöl
2 tsk salt
5 dl 37 gr vatten
Blanda allt och gör frallor (utan att jäsa degen innan). Degen är (och ska vara) rätt så kletig. Jäs under bakduk ca 30-40 minuter. Baka 8-10 minuter i 225 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
Drömmar är något som jag aldrig gjort tidigare - har fått för mig att det ska vara svårt att få dem att bli bra, men efter att ha bakat dess...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar