fredag 8 april 2011
Kladdkakemuffins med chokladfyllning
6-8 stycken
100 g smält smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig. Blanda ihop allt. Klicka ut smeten i muffinsformar. Baka i 175 grader, 15 minuter.
Fyllning:
50 g smör
1,5 msk mjöl
0,5 dl socker
1,5 msk kakao
1 dl mjölk
1 dl grädde
Garnering:
riven vit choklad
Koka ihop alla ingredienserna till fyllningen. Låt koka tills krämen tjocknar. Klicka ut lite av fyllningen i var och en av de färdigbakade, avsvalnade muffinsen. Strö över lite riven vit choklad innan fyllningen hinner kallna/stelna helt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar