fredag 8 april 2011

Citroncheesecake i glas med färska jordgubbar

6 personer

125 g pepparkakor eller digestivekex, krossade
25 g smör, smält
2 dl philadelfiaost eller mascarpone
2 dl matyoghurt
3/4 dl lemoncurd
1/2 liter jordgubbar i klyftor

Blanda kaksmulor och smör och fördela i 6 små glas. Jämna till smulorna med en sked och ställ i kylen minst 10 minuter.

Rör färskost och yoghurt smidigt, tillsätt lemoncurd och rör om med sked, det får gärna vara kvar gula strimlor i blandningen. Ställ i kylen och servera med färska jordgubbar och ev. citronmeliss eller mynta.

1 kommentar:

  1. Det blir himla gott med mascarpone i cheesecake =) Det här receptet låter jättegott =)


    Jag passar på o tipsa om en tävling på min blogg som du kanske skulle vara intresserad av?
    En fin Dixie plåtburk =)
    Kram
    /Nellie

    SvaraRadera

Populära inlägg