6 personer
125 g pepparkakor eller digestivekex, krossade
25 g smör, smält
2 dl philadelfiaost eller mascarpone
2 dl matyoghurt
3/4 dl lemoncurd
1/2 liter jordgubbar i klyftor
Blanda kaksmulor och smör och fördela i 6 små glas. Jämna till smulorna med en sked och ställ i kylen minst 10 minuter.
Rör färskost och yoghurt smidigt, tillsätt lemoncurd och rör om med sked, det får gärna vara kvar gula strimlor i blandningen. Ställ i kylen och servera med färska jordgubbar och ev. citronmeliss eller mynta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Det blir himla gott med mascarpone i cheesecake =) Det här receptet låter jättegott =)
SvaraRaderaJag passar på o tipsa om en tävling på min blogg som du kanske skulle vara intresserad av?
En fin Dixie plåtburk =)
Kram
/Nellie