Detta är en mycket enkel chokladkaka (typ sockerkaksmodell). Fungerar alldeles utmärkt till vardags - kanske med en klick grädde till.
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 ägg
150 g margarin eller smör
1,5 dl kokande vatten
Rör ihop alla ingredienserna, vispa ej. Baka i en avlång brödform i 175-200 grader, ca 50 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar