Denna terrin kan göras färdig dagen innan den ska serveras.
6 portioner (ganska så små portioner)
1,2 kg potatis
2 dl lätt crème fraiche
200 g chèvre (getost)
1 liten pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 stora ägg
1 dl finhackad persilja
1 dl finhackad basilika
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva potatisen tunt.
Koka upp crème fraiche med getost, vitlök, salt och peppar. Blanda ner potatisen. Rör om och blanda ner ägg och örter. Ta från värmen.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång 2-litersform. Häll i potatisen och platta till skivorna.
Grädda på nedersta falsen i ca 45 minuter och potatisen känns mjuk. Prova med sticka. Ta ut och låt stå en stund i formen innan den stjälps upp. Skär och servera i skivor eller fyrkanter. Bitarna blir snyggast om du skär dem när terrinen kallnat. Hit kan du förbereda.
Värm bitarna i ca 20 minuter i 175 grader inför serveringen. Garnera gärna med färska örter.
onsdag 13 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar