onsdag 13 april 2011

Potatisterrin med getost

Denna terrin kan göras färdig dagen innan den ska serveras.

6 portioner (ganska så små portioner)

1,2 kg potatis
2 dl lätt crème fraiche
200 g chèvre (getost)
1 liten pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 stora ägg
1 dl finhackad persilja
1 dl finhackad basilika

Sätt ugnen på 200 grader.

Skiva potatisen tunt.

Koka upp crème fraiche med getost, vitlök, salt och peppar. Blanda ner potatisen. Rör om och blanda ner ägg och örter. Ta från värmen.

Lägg ett bakplåtspapper i en avlång 2-litersform. Häll i potatisen och platta till skivorna.

Grädda på nedersta falsen i ca 45 minuter och potatisen känns mjuk. Prova med sticka. Ta ut och låt stå en stund i formen innan den stjälps upp. Skär och servera i skivor eller fyrkanter. Bitarna blir snyggast om du skär dem när terrinen kallnat. Hit kan du förbereda.

Värm bitarna i ca 20 minuter i 175 grader inför serveringen. Garnera gärna med färska örter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg