Detta är enligt mig inte det optimala sättet att använda oxfilé, men min man har detta som en av sina favoriter.
4 portioner
6 oxfilé
1 dl dijonsenap
1 dl crème fraiche
4 äggulor
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
2 lökar
6 st potatisar
ev. 4 äggulor till serveringen
Blanda crème fraiche, senap, äggulor, pressad vitlök och svartpeppar. Skär oxfilén i strimlor och rör ner i marinaden. Låt stå svalt i en 1/2 timme.
Tärna löken och potatisen och råstek den i stekpanna. Salta och peppra. Lägg över löken och potatisen i en ugnsfast form och håll den varm.
Stek oxfilén i sin marinad. Servera den med den råstekta potatisen och löken. Ställ gärna ett äggskal med en rå äggula på tallriken vid serveringen.
onsdag 6 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar