Detta är enligt mig inte det optimala sättet att använda oxfilé, men min man har detta som en av sina favoriter.
4 portioner
6 oxfilé
1 dl dijonsenap
1 dl crème fraiche
4 äggulor
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
2 lökar
6 st potatisar
ev. 4 äggulor till serveringen
Blanda crème fraiche, senap, äggulor, pressad vitlök och svartpeppar. Skär oxfilén i strimlor och rör ner i marinaden. Låt stå svalt i en 1/2 timme.
Tärna löken och potatisen och råstek den i stekpanna. Salta och peppra. Lägg över löken och potatisen i en ugnsfast form och håll den varm.
Stek oxfilén i sin marinad. Servera den med den råstekta potatisen och löken. Ställ gärna ett äggskal med en rå äggula på tallriken vid serveringen.
onsdag 6 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar