Detta är enligt mig inte det optimala sättet att använda oxfilé, men min man har detta som en av sina favoriter.
4 portioner
6 oxfilé
1 dl dijonsenap
1 dl crème fraiche
4 äggulor
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
2 lökar
6 st potatisar
ev. 4 äggulor till serveringen
Blanda crème fraiche, senap, äggulor, pressad vitlök och svartpeppar. Skär oxfilén i strimlor och rör ner i marinaden. Låt stå svalt i en 1/2 timme.
Tärna löken och potatisen och råstek den i stekpanna. Salta och peppra. Lägg över löken och potatisen i en ugnsfast form och håll den varm.
Stek oxfilén i sin marinad. Servera den med den råstekta potatisen och löken. Ställ gärna ett äggskal med en rå äggula på tallriken vid serveringen.
onsdag 6 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar