100 g flagad mandel
250 g nougat
125 g mörk choklad
Klä en form ca 20 gånger 20 cm med bakplåtspapper.
Rosta mandeln i en torr stekpanna. Låt den svalna.
Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Smält chokladen och nougaten över vattenbad. När den smält helt, blanda om ordentligt och rör försiktigt ner den rostade mandeln.
Häll smeten i formen. Låt stå minst 3 timmar för att stelna.
Skär nougaten i avlånga bitar, ca 1,5 cm gånger 3 cm. Det blir ca 60 stycken. Förvara i kylskåp.
tisdag 26 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar