Detta recept hittade jag på www.matklubben.se för ett tag sedan.
10 dl kokt pasta
500 g köttfärs
1 lök
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 msk ketchup
2 krm oregano
1 tsk salt
svartpeppar
200 g fetaost
2,5 dl grädde
3 dl créme fraiche
2 msk chilisås
Häll den kokta pastan i en ugnsfast form. Hacka och bryn lök, purjo och vitlök i lite olja. Bryn köttfärsen och blanda med lökarna, oregano, salt, peppar, ketchup och 100 g fetaost i tärningar. Blanda med pastan.
Koka ihop grädde, créme fraiche och chilisås. Häll såsen över gratängen. Riv över resten av fetaosten och gratinera i ugnen i 200 grader ca 20 minuter.
måndag 4 april 2011
Fetaostgratäng
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
-
12 stycken 1,5 dl rågmjöl 2 dl vatten 50 g jäst 3 dl ljummet vatten 1/2 msk salt 2 msk neutral olja 2 msk ljus sirap ca 6-7 dl vet...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar