onsdag 6 april 2011

Biffwok med asiatisk sås


4 portioner

5 hg lövbiff
1 purjo, ca 200 g
1 stor röd paprika
250 g broccolibuketter
250 g äggnudlar
2 msk japansk soya
1 msk pressad limesaft
1,5 tsk salt
ca 2 krm cayennepeppar

Sås:
1 morot, ca 100 g
2 tsk riven färsk ingefära
1 msk flytande honung
1/2 tsk rivet limeskal
2 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk salt

Skär lövbiffen i strimlor. Ansa purjolöken och skär den i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Bryn lövbiffen i omgångar i smör i stekpannan 3-4 minuter. Lägg över i en gryta. Fräs grönsakerna och lägg över i grytan. Koka nudlarna och rör sen ner dem i grytan tillsammans med soya, limesaft, salt och peppar.

Skala och riv moroten grovt. Blanda morot, ingefära, honung, limeskal och lätt crème fraiche. Smaka av med salt. Servera lövbiffen med såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg