tisdag 12 april 2011

Äppelkaka med cheesecaketopping

Denna kaka påminner ganska så mycket om morotskaka men den görs med äpple i stället.

2 dl olja med neutral smak
3 dl socker
4 dl grovrivet äpple
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1,5 dl hackade nötter (kan uteslutas)
1 citron, saft och skal
1,5 tsk kanel


Topping:
100 g philadelfiaost
100 g rumsvarmt smör
skal av halv citron
1/2 tsk vaniljsocker
50 g florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa olja och socker väl. Blanda i äpple och ägg.

Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

Häll smeten i en välsmord och bröad springform (diameter 24 cm).

Grädda kakan i ca 50 minuter. Låt svalna.

Vispa ihop ingredienserna till toppingen, den ska bli fluffig i konsistensen. Bred toppingen på den avsvalnade kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg