Denna kaka påminner ganska så mycket om morotskaka men den görs med äpple i stället.
2 dl olja med neutral smak
3 dl socker
4 dl grovrivet äpple
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1,5 dl hackade nötter (kan uteslutas)
1 citron, saft och skal
1,5 tsk kanel
Topping:
100 g philadelfiaost
100 g rumsvarmt smör
skal av halv citron
1/2 tsk vaniljsocker
50 g florsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa olja och socker väl. Blanda i äpple och ägg.
Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Häll smeten i en välsmord och bröad springform (diameter 24 cm).
Grädda kakan i ca 50 minuter. Låt svalna.
Vispa ihop ingredienserna till toppingen, den ska bli fluffig i konsistensen. Bred toppingen på den avsvalnade kakan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar