tisdag 26 april 2011

Nattjästa frukostfrallor



ca 10 stycken (ganska så stora)

25 g jäst
4 dl vatten
1 dl mjölk
1 msk honung
1,5 tsk salt, gärna havssalt
570 g vetemjöl special (9,5 dl)
60 g grahamsmjöl (1 dl)

Kväll: Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vatten och mjölk när jästen är upplöst. Häll i salt och honung och sist mjölet. Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev. Degen ska vara lite kladdig. Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur i en halv timma och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med bakduk eller plastfolie.

Nästa morgon: Häll upp degen på mjölat bakbord. Knåda inte. Tryck ut degen till en rektangel ca 2 cm tjock och skär så stora bitar som du vill ha. Lägg över på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg