tisdag 12 april 2011

Citronkola

Detta recept kommer ifrån "mat-tina". Jag har dock minskat ner mängden kokosfett som används för jag lyckas aldrig få till det ordentligt med den. Kolan blir dock väldigt god med en betydligt mindre mängd kokosfett än i orginalrecepet.

5,75 dl socker
rivet skal och saft från 3 citroner
125 g smör
350 g vit choklad
225 g kokosfett (jag använder ca 50 g)

Koka upp sockret med saften och skalet från citronerna. Sila ner sockerlagen i en tjockbottnad kastrull och låt det koka till dess att temperaturen är 114 grader. Pensla samtidigt kastrullens kanter med vatten för att förhindra att sockret kristalliseras. Tillsätt smöret och låt det koka vidare till dess att temperaturen är 119 grader.

Rör ner den vita chokladen och rör om ordentligt till dess att chokladen smält. Rör därefter ner kokosfettet lite i taget så att det blandar sig ordentligt med smeten. Häll smeten i två ca 25 cm långa brödformar och låt stå i kylen ca 1 dygn. Förvara kolan inplastad när den är färdig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg