tisdag 12 april 2011

Cheesecake med lime

Bakade cheesecake är något bland det godaste jag vet. Detta är en mycket enkel variant. Tänk på att cheesecaken måste göras i god tid innan den ska serveras (helst dagen innan) eftersom den ska serveras kall.


Botten:
6 digestivekex
50 g smält smör

Fyllning 1:
3 askar philadelfiaost, 600 g
3 ägg
3 limefrukter, saft och rivet skal
100 g socker

Fyllning 2: 
3 dl crème fraiche
4 msk socker

Hallonsås:
500 g frysta hallon

Kiwisås:
3 kiwifrukter

Smula kexen och blanda med smöret eller kör dem i matberedaren tillsammans med smöret. Tryck ut kexblandningen i botten på en form med löstagbar kant. Blanda ost, ägg, limesaft, limeskal och socker (alt. kör i matberedare till en slät smet). Smaka av och häll i formen. Grädda i 200 grader ca 20 minuter eller tills fyllningen satt sig.

Blanda crème fraiche och socker och häll över kakan. Grädda ytterligare 5 minuter. Låt kakan kallna.

Kör hallonen i matberedare, sila bort kärnor och smaka av med florsocker utblandat med lite vatten.

Skala och kör kiwin i matberedare till en slät sås. Servera kakan med båda såserna eller någon av dem. Färska bär smaker också gott till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg