måndag 4 april 2011

Hamburgerbröd

Jag hittade detta recept i "Elle mat och vin mars-maj 2011" alldeles lagom tills vi skulle ha kalas här hemma. Dessa hamburgerbröd blev mycket omtyckta.

50 g smör
5 dl mjölk
1 1/2 pkt jäst
2 dl gramhamsmjöl
11 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
uppvispat ägg till pensling
ev. frön och nötter

Smält smöret  och häll i mjölken. Låt blandningen bli ljummen. Smula ner jästen i en bunke och häll över den fingervarma smörmjölken. Blanda till jästen löst upp sig. Tillsätt mjölet och saltet och arbeta degen en stund. Låt jäsa i 30 minuter.

Baka sen ut till ca 20 bröd. Forma dem till rund bullar och platta till dem. Låt jäsa ca 45 minuter till.

Pensla med ägg och strö ev. över frön eller nötter. Baka i 225 grader ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg