Jag hittade detta recept i "Elle mat och vin mars-maj 2011" alldeles lagom tills vi skulle ha kalas här hemma. Dessa hamburgerbröd blev mycket omtyckta.
50 g smör
5 dl mjölk
1 1/2 pkt jäst
2 dl gramhamsmjöl
11 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
uppvispat ägg till pensling
ev. frön och nötter
Smält smöret och häll i mjölken. Låt blandningen bli ljummen. Smula ner jästen i en bunke och häll över den fingervarma smörmjölken. Blanda till jästen löst upp sig. Tillsätt mjölet och saltet och arbeta degen en stund. Låt jäsa i 30 minuter.
Baka sen ut till ca 20 bröd. Forma dem till rund bullar och platta till dem. Låt jäsa ca 45 minuter till.
Pensla med ägg och strö ev. över frön eller nötter. Baka i 225 grader ca 10 minuter.
måndag 4 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar