Hemmagjorda hamburgare är aldrig fel...... Dessa går utmärkt att både grilla och steka. För det mesta steker/grillar jag dem bara så att de får en fin stekyta, sen så ställer jag in dem i ugnen en stund tills de blir helt klara inuti.
5 hg blandfärs
1 tsk salt
ca 1/2 dl sweet chilisås
Blanda allt till en slät och smidig smet. Tillsätt ev. mer chilisås om det behövs. Forma till lagom stora hamburgare. Jag tror att det blir ungefär 6-7 stycken av ett halvt kilo köttfärs.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar