tisdag 5 april 2011
Kräftgryta
Denna gryta är mycket lätt att göra och passar lika bra till en god kalasmiddag som en lite matigare kvällsmat.
2-3 portioner
8-10 kokta havskräftor, (kräftor på burk fungerar också, men det blir inte lika gott....)
2 gula lökar
2 msk margarin
1 fiskbuljongtärning
1/2 dl vatten eller vin
1/2 dl ketchup
1 tsk senap
1 burk crème fraiche
1/2 dl hackad dill
Rensa kräftorna, skala och hacka löken. Fräs löken och smula ner buljongtärningen. Tillsätt vin, ketchup och senap. Rör ner crème fraiche. Låt koka upp. Blanda ner kräftköttet. Servera med ris och sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar