Detta är ett jättegott, men ganska så sött, filmjölksbröd.
7,5 dl fil
2 dl sirap
9 hg rågsikt (ca 16 dl)
1 tsk malda brödkryddor
1,5 tsk bakpulver
3 tsk bikarbonat
Smöra två formar.
Rör ihop alla ingredienser - antingen för hand eller i assistent.
Lägg degen i formarna.
Baka i 25 minuter, 100 grader.
Höj värmen till 150 grader och baka ytterligare 50 minuter.
Stäng av ugnen och låt stå kvar i 10 minuter.
måndag 25 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
Drömmar är något som jag aldrig gjort tidigare - har fått för mig att det ska vara svårt att få dem att bli bra, men efter att ha bakat dess...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar