Detta är ett jättegott, men ganska så sött, filmjölksbröd.
7,5 dl fil
2 dl sirap
9 hg rågsikt (ca 16 dl)
1 tsk malda brödkryddor
1,5 tsk bakpulver
3 tsk bikarbonat
Smöra två formar.
Rör ihop alla ingredienser - antingen för hand eller i assistent.
Lägg degen i formarna.
Baka i 25 minuter, 100 grader.
Höj värmen till 150 grader och baka ytterligare 50 minuter.
Stäng av ugnen och låt stå kvar i 10 minuter.
måndag 25 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar