tisdag 5 april 2011

Kanelkaka


175 g smör eller margarin
2,5 dl socker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2,5 dl gräddfil
1/2 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1/2 dl socker

Blanda först av allt gräddfil och bikarbonat.

Vispa sedan margarin och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget.

Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.

Rör sedan ner mjölblandningen i margarin/socker/ägg-smeten. Rör sist ner gräddfilsblandningen.

Klicka ut hälften av smeten i en form med löstagbara kanter. Strö över ca hälften av sockret som blandats med kanel. Klicka sedan ut resten av smeten och till slut resten av socker/kanelblandningen.

Baka i 45-60 minuter i 175 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg