tisdag 5 april 2011
Kanelkaka
175 g smör eller margarin
2,5 dl socker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2,5 dl gräddfil
1/2 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1/2 dl socker
Blanda först av allt gräddfil och bikarbonat.
Vispa sedan margarin och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
Rör sedan ner mjölblandningen i margarin/socker/ägg-smeten. Rör sist ner gräddfilsblandningen.
Klicka ut hälften av smeten i en form med löstagbara kanter. Strö över ca hälften av sockret som blandats med kanel. Klicka sedan ut resten av smeten och till slut resten av socker/kanelblandningen.
Baka i 45-60 minuter i 175 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Denna sås passar riktigt bra till stekt och grillat kött. T o m mina barn tycker att den är god. Enklare såsrecept får man leta efter... 4...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar