Ytterligare ett recept ifrån senaste numret av Elle mat och vin.....
3 kycklingfiléer
1 äggula
1/2 rödlök
3 msk matlagningsgrädde
salt och peppar
Kör kycklingfiléerna till en slät färs i matberedare eller mixer. Blanda sen med de andra ingredienserna. Forma till kycklingburgare och stek/grilla tills de fått en fin yta och är klar inuti. Det går alldeles utmärkt att steka/grilla burgarna i god tid innan de ska serveras och sen värma dem/steka klart dem i ugnen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar