175 g margarin
3 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 tsk bakpulver
2-3 bananer
2-3 äggvitor
3/4 dl socker
Smält margarinet. Blanda de torra ingredienserna och blanda med margarinet till en pajdeg som trycks ut i en pajform.
Mosa bananerna och bred ut över pajskalet. Vispa äggvitorna hårt. Blanda ner sockret och vispa återigen tills dess att marängen är "hård". Bred eller spritsa marängen över pajen och grädda i 175 grader 30 minuter - de första 10-15 minuterna längst ner i ugnen, sen flyttas pajen upp till mitten av ugnen. Täck ev. med folie om den börjar få för mycket färg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar