tisdag 5 april 2011

Bakad blåbärscheesecake

Botten:
300 g digestivekex
150 g smör

Cheesecakesmet:
6 hg philadelfiaost
2,5 dl kesella, 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 vit choklad
1,5 dl färska eller frysta blåbär

Sätt ugnen på 175 grader.

Krossa kexen i en mixer eller matberedare och blanda smulorna med smält smör. Tryck sen ut smulblandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.

Vispa philadelfiaost och kesella i en skål. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.

Bryt chokladen i bitar och smält den i ett vattenbad (micro går också bra) och blanda ner chokladen i smeten. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.

Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck den ev. med folie när den börjar bli brun. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 minuter. Låt kakan kallna ordentligt innan den serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg