tisdag 12 april 2011

Glaserade chokladmuffins med hallonfyllning

12 stycken ganska så stora (lagom att göra i muffinsform med 12 hål)

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl kakao
3 dl strösocker
150 g smält avsvalnat margarin/smör
2 vispade ägg
2 dl mjölk

Fyllning:
1 pkt frysta hallon
2 msk maizena
1/2 dl strösocker

Glasyr:
100 g philadelfiaost
4 msk smör
5 dl florsocker
4 msk kakao
1 msk vatten

Blanda tinade hallon med maizena som först rörts ut med strösocker. Ställ åt sidan och rör ihop de torra ingredienserna för sig. Vispa sedan ihop ägg, mjölk och smör. Blanda med de torra ingredienserna och rör om. Fyll muffinsformarna till hälften med chokladsmeten. Klicka i hallonen och fördela resten av chokladsmeten. Grädda i drygt 20 minuter i 170 grader. Låt kallna.

Glasyren: 
Rör ost och smör mjukt. Tillsätt florsocker, kakao och vatten och rör till en bredbar kräm. Vispa i lite mer vatten om det behövs. Bred över muffinsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg