12 stycken ganska så stora (lagom att göra i muffinsform med 12 hål)
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl kakao
3 dl strösocker
150 g smält avsvalnat margarin/smör
2 vispade ägg
2 dl mjölk
Fyllning:
1 pkt frysta hallon
2 msk maizena
1/2 dl strösocker
Glasyr:
100 g philadelfiaost
4 msk smör
5 dl florsocker
4 msk kakao
1 msk vatten
Blanda tinade hallon med maizena som först rörts ut med strösocker. Ställ åt sidan och rör ihop de torra ingredienserna för sig. Vispa sedan ihop ägg, mjölk och smör. Blanda med de torra ingredienserna och rör om. Fyll muffinsformarna till hälften med chokladsmeten. Klicka i hallonen och fördela resten av chokladsmeten. Grädda i drygt 20 minuter i 170 grader. Låt kallna.
Glasyren:
Rör ost och smör mjukt. Tillsätt florsocker, kakao och vatten och rör till en bredbar kräm. Vispa i lite mer vatten om det behövs. Bred över muffinsen.
tisdag 12 april 2011
Glaserade chokladmuffins med hallonfyllning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar