4 portioner
6 hg fläskfilé
150 g körsbärstomater
100 g champinjoner
2 msk grovhackad basilika
1 pressad vitlöksklyfta
125 g mozzarella
Sås:
2,5 dl vatten
1,5 msk kalvfond
1,5 dl rött matlagningsvin
1 msk balsamvinäger
1 nypa socker
maizena
Bryn filén och krydda med salt och peppar.
Stek klart den i ugnen i 150 grader tills innertemperaturen är 65 grader. Rulla in den i folie.
Dela körsbärstomater och champinjoner. Stek champinjonerna i smör och blanda med vitlök, basilika och tomater. Smaka av med salt och peppar.
Skiva köttet och lägg upp på ett ugnssäkert fat. Strö över röran och toppa med skivad mozzarella.
Blanda alla ingredienserna till såsen. Låt sjuda i ca 5 minuter. Red av såsen med maizena.
Sätt in fatet i ugnen i 225 grader i 15 minuter eller tills osten smält. Servera gärna med klyftpotatis.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar