tisdag 5 april 2011
Mintkolakakor eller kolakakor med polkagris
ca 40 stycken
2 hg smält smör
2,5 dl socker
4 msk sirap
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1,5 dl krossad polkagris
Smält smöret och blanda ner socker och sirap. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sen ner dem i smörblandningen. Forma till 4 rullar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dem något. Strö över krossad polkagris. Baka 10-15 minuter, 175°.
TIPS! Ett smidigt sätt att krossa polkagris är att lägga lagom mängd i dubbla plastpåsar. Lägg sedan plastpåsen mellan två handdukar och krossa polkagrisarna med en hammare.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar