onsdag 6 april 2011

Ost med marinerade björnbär

Detta recept är från början med blåmögelost, men jag som inte gillar mögelost så jättemycket har gjort detta med brieost istället - det blir minst lika gott - men det är ju egentligen en smaksak vilken ost man föredrar.

4-6 portioner

1/2 dl vatten
1 dl farinsocker
1 msk balsamvinäger
250 g frysta björnbär
250 briost eller blåmögelost eller någon annan favoritost

Koka upp vatten, farin och balsamvinäger. Vänd ner de frysta björnbären och stäng av värmen. Låt bären dra i lagen i ca 10 minuter. Rör försiktigt då och då. Ställ dem sen i kylen i minst två timmar. Skär osten i mindre bitar och lägg upp på tallrik tillsammans med de marinerade björnbären. Servera gärna med rostat bröd. De marinerade björnbären kan serveras både varma och kalla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg