Detta recept är från början med blåmögelost, men jag som inte gillar mögelost så jättemycket har gjort detta med brieost istället - det blir minst lika gott - men det är ju egentligen en smaksak vilken ost man föredrar.
4-6 portioner
1/2 dl vatten
1 dl farinsocker
1 msk balsamvinäger
250 g frysta björnbär
250 briost eller blåmögelost eller någon annan favoritost
Koka upp vatten, farin och balsamvinäger. Vänd ner de frysta björnbären och stäng av värmen. Låt bären dra i lagen i ca 10 minuter. Rör försiktigt då och då. Ställ dem sen i kylen i minst två timmar. Skär osten i mindre bitar och lägg upp på tallrik tillsammans med de marinerade björnbären. Servera gärna med rostat bröd. De marinerade björnbären kan serveras både varma och kalla.
onsdag 6 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar