Detta recept är från början med blåmögelost, men jag som inte gillar mögelost så jättemycket har gjort detta med brieost istället - det blir minst lika gott - men det är ju egentligen en smaksak vilken ost man föredrar.
4-6 portioner
1/2 dl vatten
1 dl farinsocker
1 msk balsamvinäger
250 g frysta björnbär
250 briost eller blåmögelost eller någon annan favoritost
Koka upp vatten, farin och balsamvinäger. Vänd ner de frysta björnbären och stäng av värmen. Låt bären dra i lagen i ca 10 minuter. Rör försiktigt då och då. Ställ dem sen i kylen i minst två timmar. Skär osten i mindre bitar och lägg upp på tallrik tillsammans med de marinerade björnbären. Servera gärna med rostat bröd. De marinerade björnbären kan serveras både varma och kalla.
onsdag 6 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
-
Ca 25 bitar Denna tårta behöver göras i en form (tårtring) som är ca 30 cm i diameter. Klä gärna tårtringen/kanten med plastremsa. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar