Detta recept är från början med blåmögelost, men jag som inte gillar mögelost så jättemycket har gjort detta med brieost istället - det blir minst lika gott - men det är ju egentligen en smaksak vilken ost man föredrar.
4-6 portioner
1/2 dl vatten
1 dl farinsocker
1 msk balsamvinäger
250 g frysta björnbär
250 briost eller blåmögelost eller någon annan favoritost
Koka upp vatten, farin och balsamvinäger. Vänd ner de frysta björnbären och stäng av värmen. Låt bären dra i lagen i ca 10 minuter. Rör försiktigt då och då. Ställ dem sen i kylen i minst två timmar. Skär osten i mindre bitar och lägg upp på tallrik tillsammans med de marinerade björnbären. Servera gärna med rostat bröd. De marinerade björnbären kan serveras både varma och kalla.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar