Detta recept är från början med blåmögelost, men jag som inte gillar mögelost så jättemycket har gjort detta med brieost istället - det blir minst lika gott - men det är ju egentligen en smaksak vilken ost man föredrar.
4-6 portioner
1/2 dl vatten
1 dl farinsocker
1 msk balsamvinäger
250 g frysta björnbär
250 briost eller blåmögelost eller någon annan favoritost
Koka upp vatten, farin och balsamvinäger. Vänd ner de frysta björnbären och stäng av värmen. Låt bären dra i lagen i ca 10 minuter. Rör försiktigt då och då. Ställ dem sen i kylen i minst två timmar. Skär osten i mindre bitar och lägg upp på tallrik tillsammans med de marinerade björnbären. Servera gärna med rostat bröd. De marinerade björnbären kan serveras både varma och kalla.
onsdag 6 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar