onsdag 6 april 2011

Lingon- och blåbärsskorpor

ca 25 stycken

9 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjölk
150 g mjukt smör
1 dl lingon
1 dl blåbär

Blanda de torra ingredienserna.

Vispa ihop ägg och mjölk med en gaffel.

Smula ner smöret i mjölblandningen och blanda sedan i äggmjölken. Arbeta snabbt ihop till en deg.

Blanda sist i bären. Detta är enklast att göra med händerna på en mjölad bänk.

Dela degen i tre delar och forma till längder. Lägg längderna på två plåtar. Platta till dem något med handen. Grädda en plåt i taget i 225 grader i 12 minuter (eller båda i varmluftsugn 200 grader). Låt längderna svalna och skär dem i 2-3 cm sneda bitar.

Rosta skorporna i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. (150 grader i varmluft i 20 minuter.) Torka dem sedan några timmar, med ugnsluckan lite på glänt i 100 grader eller över natten i 50 grader.

Detta recept hittade jag i Göteborg Postens "Två Dagar" för ett par år sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg