ca 25 stycken
9 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjölk
150 g mjukt smör
1 dl lingon
1 dl blåbär
Blanda de torra ingredienserna.
Vispa ihop ägg och mjölk med en gaffel.
Smula ner smöret i mjölblandningen och blanda sedan i äggmjölken. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Blanda sist i bären. Detta är enklast att göra med händerna på en mjölad bänk.
Dela degen i tre delar och forma till längder. Lägg längderna på två plåtar. Platta till dem något med handen. Grädda en plåt i taget i 225 grader i 12 minuter (eller båda i varmluftsugn 200 grader). Låt längderna svalna och skär dem i 2-3 cm sneda bitar.
Rosta skorporna i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. (150 grader i varmluft i 20 minuter.) Torka dem sedan några timmar, med ugnsluckan lite på glänt i 100 grader eller över natten i 50 grader.
Detta recept hittade jag i Göteborg Postens "Två Dagar" för ett par år sedan.
onsdag 6 april 2011
Lingon- och blåbärsskorpor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar