ca 25 stycken
9 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjölk
150 g mjukt smör
1 dl lingon
1 dl blåbär
Blanda de torra ingredienserna.
Vispa ihop ägg och mjölk med en gaffel.
Smula ner smöret i mjölblandningen och blanda sedan i äggmjölken. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Blanda sist i bären. Detta är enklast att göra med händerna på en mjölad bänk.
Dela degen i tre delar och forma till längder. Lägg längderna på två plåtar. Platta till dem något med handen. Grädda en plåt i taget i 225 grader i 12 minuter (eller båda i varmluftsugn 200 grader). Låt längderna svalna och skär dem i 2-3 cm sneda bitar.
Rosta skorporna i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. (150 grader i varmluft i 20 minuter.) Torka dem sedan några timmar, med ugnsluckan lite på glänt i 100 grader eller över natten i 50 grader.
Detta recept hittade jag i Göteborg Postens "Två Dagar" för ett par år sedan.
onsdag 6 april 2011
Lingon- och blåbärsskorpor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar