tisdag 26 april 2011

Mandelpotatisterrin

5 portioner

I affären där vi bor finns det inte alltid mandelpotatis, så för det mesta när jag gör den här terrinen gör jag den med helt vanligt mjölig potatis. Det går hur bra som helst. 

1,2 kg mandelpotatis, skalad i tunna skivor
100 g smör
1-2 tsk salt
4 krm svartpepper
20 kvistar timjan, plockade blad
200 g riven västerbottenost

Stek potatisen i smöret. Salta och peppra. Blanda timjanblad och ost med potatisen. Klä brödform eller sockerkaksform med bakplåtspapper. Fyll formen med potatisen. Packa jämnt. Baka mitt i ugnen till potatisen är genombakad, ca 60 minuter i 150 grader eller tills potatisen är mjuk. Ta formen ur ugnen och lägg bakplåtspapper på terrinen och ställ en annan form eller gryta med en tyngd i ovanpå. Låt stå i kyl, helst över natten.

Vid servering: Ta ut potatisterrinen ur formen. Skär terrinen i bitar och värm i 150 grader ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg