5 portioner
I affären där vi bor finns det inte alltid mandelpotatis, så för det mesta när jag gör den här terrinen gör jag den med helt vanligt mjölig potatis. Det går hur bra som helst.
1,2 kg mandelpotatis, skalad i tunna skivor
100 g smör
1-2 tsk salt
4 krm svartpepper
20 kvistar timjan, plockade blad
200 g riven västerbottenost
Stek potatisen i smöret. Salta och peppra. Blanda timjanblad och ost med potatisen. Klä brödform eller sockerkaksform med bakplåtspapper. Fyll formen med potatisen. Packa jämnt. Baka mitt i ugnen till potatisen är genombakad, ca 60 minuter i 150 grader eller tills potatisen är mjuk. Ta formen ur ugnen och lägg bakplåtspapper på terrinen och ställ en annan form eller gryta med en tyngd i ovanpå. Låt stå i kyl, helst över natten.
Vid servering: Ta ut potatisterrinen ur formen. Skär terrinen i bitar och värm i 150 grader ca 15 minuter.
tisdag 26 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar