onsdag 15 juni 2011

Frukostfrallor med surdeg

Nybakat bröd till frukost gillar vi i vårt hus!



Dag 1 - tidig kväll
50 g (1/2 dl) vetesurdegsgrund
250 g (2,5 dl) vatten
3 g jäst
350 g vetemjöl special (6 dl)
7 g salt (1 tsk)
linfrön
solroskärnor

Rör ihop allt utom salt för hand i en bunke. Låt vila 30 minuter, tillsätt salt och blanda någon minut. Täck med plast och låt jäsa i rumstemperatur i 1 - 1,5 timma.

Häll upp degen på mjölat bakbord och dela den i 6 bitar som formas till runda frallor. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en bricka (eller ugnsplåten om den får plats i kylen) och ställ i kylskåpet över natten.

Dag 2 - morgon
Ta fram bullarna ur kylen och sätt ugnen på 275 grader. Låt ugnen bli riktigt varm. Pensla eller spreja på lite vatten och strö över lite solroskärnor och linfrön. Sätt in brödet i ugnen och lägg några isbitar längst ner i ugnen (alt. ställ in ett rostfritt dl-mått med vatten i botten av ugnen). Sänk värmen till 250 grader och baka i 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg