50 g margarin
1 påse flagad mandel
3/4 dl socker
1 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 burk päronhalvor eller egeninlagda päron
Smält margarin i en kastrull. Tillsätt mandel, socker, vetemjöl och mjölk. Koka upp under omrörning.
Lägg päronhalvor i en form och häll över toscasmeten. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 10 minuter.
Servera päronen avsvalnade med glass eller vispgrädde.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar