2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
4 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 tsk oregano
1 dl vispgrädde
Skala, hacka och fräs lök och vitlök.
Rör i tomater, vatten, buljong och oregano. Låt koka i 10 minuter.
Mixa allt till en slät soppa. Rör ner grädden.
Soppan kan serveras som den är eller med olika tillbehör som läggs i, t ex kokt pasta, fetaost i tärningar, oliver, skinkbitar, köttfärs, stekt falukorv, mozzarellaost osv....
söndag 12 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar