Grundreceptet kommer ifrån Leilas "a piece of cake". Jag använder mjölkchoklad i stället för mörk choklad, men det är ju en smaksak.
ca 20 stycken
125 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
100 g choklad (jag använde mjölkchoklad)
skal av 1 lime
Vispa smör och socker krämigt och rör i ägget.
Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och salt och vänd ner det i äggsmeten.
Hacka chokladen grovt, riv limeskal och blanda med degen.
Forma degen till en rulle som läggs i plastfolie och sen i frysen i 30 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Skiva rullen i cm-tjocka bitar som läggs på en plåt med bakplåtspapper (ca 9 st/plåt).
Grädda gyllenbruna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
onsdag 22 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
12 muffins 250 g neutral olja, typ rap- eller solrosolja 100 g vatten 200 g ägg (ca 4 stycken) rivet skal från 1 citron 270 g strö...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar