tisdag 7 juni 2011

Rårörd rabarbersaft med blodgrape

1,5 kg rabarber
1 blodgrape
1,5 liter vatten
9 dl strösocker
natriumbensonat

Tvätta och skär rabarbern i småbitar (de ska inte skalas). Tvätta blodgrapen i varmt vatten och skär den i skivor. Lägg rabarber och blodgrape i en väl rengjord hink eller stor bunke. Koka upp vatten och häll över det. Ställ alltsammans kallt i två dygn, rör om någon gång.

Sila ifrån och tillsätt sockret. Rör om tills allt socker har smält. Rör ut natriumbensonat i lite av saften (läs på paketet hur mycket det ska vara) och tillsätt det till det andra. Häll upp saften på rena flaskor och ställ saften kallt, alt. häll saften på plastflaskor och frys in.

Späd saften vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg