1,5 kg rabarber
1 blodgrape
1,5 liter vatten
9 dl strösocker
natriumbensonat
Tvätta och skär rabarbern i småbitar (de ska inte skalas). Tvätta blodgrapen i varmt vatten och skär den i skivor. Lägg rabarber och blodgrape i en väl rengjord hink eller stor bunke. Koka upp vatten och häll över det. Ställ alltsammans kallt i två dygn, rör om någon gång.
Sila ifrån och tillsätt sockret. Rör om tills allt socker har smält. Rör ut natriumbensonat i lite av saften (läs på paketet hur mycket det ska vara) och tillsätt det till det andra. Häll upp saften på rena flaskor och ställ saften kallt, alt. häll saften på plastflaskor och frys in.
Späd saften vid servering.
tisdag 7 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
Enklare än så här kan det knappast bli. Servera gärna tillsamman med couscous och fetaostsås (2 dl cremé fraiche, 2 hg fetaost, lite pressad...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar