1 liter lättmjölk
8 dl havregryn
175 g margarin
1 hg jäst + 1/2 dl vatten
1/2 dl ljus brödsirap
1 tsk salt
ca 20 dl vetemjöl
Lägg havregryn i en skål tillsammans med mjölk. Låt stå några timmar eller över natten.
Smält margarin och rör ner i havregrynen.
Rör ut jästen i ljummet vatten och rör ner det i "degen", tillsätt salt, sirap, och det mesta av mjölet och arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under bakduk i 20 minuter.
Häll upp degen på mjölat bakbord och kavla ut degen till en platta som är ca 1-2 cm tjock och ta ut rund kakor med en kopp eller något liknande. Lägg på en plåt och jäs ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills kakorna fått fin färg.
söndag 12 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
Denna sås passar riktigt bra till stekt och grillat kött. T o m mina barn tycker att den är god. Enklare såsrecept får man leta efter... 4...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar