Paj är alltid gott. Detta är ett bra basrecept på smuldeg. Passar till det mesta.
150 g smör eller margarin
0,5 dl socker
4 dl (250 g) mjöl
Arbeta ihop allt till en smuldeg. Tryck ut lite drygt hälften i en pajform. Fyll med frukt eller bär och sockra ev. lite. Täck med resten av smuldegen. Baka ca 35 minuter (beroende på vilken sorts frukt/bär man använder), 225 grader.
Testa gärna med att använda byta ut lite av vetemjölet mot havregryn.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar