Paj är alltid gott. Detta är ett bra basrecept på smuldeg. Passar till det mesta.
150 g smör eller margarin
0,5 dl socker
4 dl (250 g) mjöl
Arbeta ihop allt till en smuldeg. Tryck ut lite drygt hälften i en pajform. Fyll med frukt eller bär och sockra ev. lite. Täck med resten av smuldegen. Baka ca 35 minuter (beroende på vilken sorts frukt/bär man använder), 225 grader.
Testa gärna med att använda byta ut lite av vetemjölet mot havregryn.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar