tisdag 7 juni 2011
Pizzakryddade pannkaksknyten
4 portioner
Pannkakssmet:
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
2 msk smält smör
Fyllning:
4 hg nötfärs eller blandfärs
1 msk olja
ca 2 dl pastasås med tomat (typ napoli)
2 dl riven ost
Garnering:
2 tomater
1 dl riven ost
1 tsk pizzakrydda
Vispa ihop pannkakssmeten av mjöl och ägg först. Späd med mjölk och rör ner det smälta fettet. Grädda ca 12 små pannkakor.
Finfördela och fräs köttfärsen. Blanda ner den färdigkryddade tomatsåsen och riven ost.
Lägg en klick fyllning på varje pannkaka. Vik till små knyten. Lägg på tomatskivor, riven ost och pizzakrydda. Gratinera 10 minuter, 225 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar