lördag 11 juni 2011

Rågsiktskakor eller Skrädda kakor

10 stycken

100 g jäst
100 g margarin
1 liter lättmjölk
4 msk sirap
1 msk salt
4 tsk fänkål
2 tsk anis
1 kg rågsikt
350 g vetemjöl

Smält margarin och häll över mjölken. Låt bli fingervarmt.

Smula sönder jästen och häll över margarin/mjölk-blandningen.

Tillsätt alla de andra ingredienerna förutom vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i 10 minuter. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg.

Baka ut 10 kakor, ca 20 cm i diameter (två kakor ska få plats på en plåt). Nagga med en gaffel och låt jäsa minst 30 minuter.

Baka ca 10 minuter i 250 grader. Pensla kakorna med ljummet vatten när de precis kommit ut ur ugnen.

Brödkakorna blir ganska så tjocka så man kan dela dem på mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg