lördag 11 juni 2011

Fruktig skinktårta

Eftersom denna "smörgåstårta" bara görs i ett lager är den mycket enkel att göra. Fyllningen och även botten går att göra i god tid i förväg. Sen kan man bara lägga ihop och garnera tårtan strax innan servering.

6 personer

2 djupfrysta smördegsplattor

Fyllning:
150 g finhackad rökt skinka
1 burk kesella (250 g)
1,5 dl crème fraiche
1/2 dl finhackad persilja
1 tsk worchestersås
salt och peppar

Garnering:
ca 150 g rökt skinka
2-3 kiwi
1 väl mogen mango
en liten klase vindruvor

Tina smördegsplattorna och lägg dem på varandra. Kavla ut dem till en raktangulär kaka, ca 20 gånger 30 centimeter. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Nagga lätt och pensla med uppvispat ägg. Grädda på andra falsen nerifrån i 200 grader, 15-20 minuter.

Fyllning:
Blanda skinka med kesella, crème fraiche och persilja. Smaksätt med worchestersås, salt och peppar.

Lägg smördegsbotten på ett fat. Bred fyllningen över och garnera med små skinkrullar, skivad kiwi, mangoklyftor/tärningar och små vinddruvor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg