2 kg mogna fasta päron
0,5 dl nypressad citronsaft
2 liter vatten
Lag:
1 liter vatten
6 dl strösocker
0,5 dl nypressad citronsaft
2 vaniljstänger
Blanda citronsaft och vatten i en bunke. Skala päronen, låt skaftet vara kvar. Lägg undan för undan ner päronen i citronvattnet så att de inte mörknar.
Koka upp vatten, socker och citronsaft till lagen. Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna i lagen. Lägg också ner stängerna.
Ta upp päronen ur citronvattnet och torka av dem. Lägg ner dem i lagen och låt dem koka upp och sedan sakta sjuda i ca 30 minuter tills de blir mjuka.
Häll päronen och den heta lagen i väl rengjorda glasburkar. Förvara mörkt och svalt. Det går också att frysa in päronen i lagen (tycker jag är det bästa sättet).
Servera t ex med varm kolasås och glass.
onsdag 1 juni 2011
Inkokta vaniljpäron
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar