onsdag 1 juni 2011

Inkokta vaniljpäron

2 kg mogna fasta päron
0,5 dl nypressad citronsaft
2 liter vatten

Lag:
1 liter vatten
6 dl strösocker
0,5 dl nypressad citronsaft
2 vaniljstänger

Blanda citronsaft och vatten i en bunke. Skala päronen, låt skaftet vara kvar. Lägg undan för undan ner päronen i citronvattnet så att de inte mörknar.

Koka upp vatten, socker och citronsaft till lagen. Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna i lagen. Lägg också ner stängerna.

Ta upp päronen ur citronvattnet och torka av dem. Lägg ner dem i lagen och låt dem koka upp och sedan sakta sjuda i ca 30 minuter tills de blir mjuka.

Häll päronen och den heta lagen i väl rengjorda glasburkar. Förvara mörkt och svalt. Det går också att frysa in päronen i lagen (tycker jag är det bästa sättet).

Servera t ex med varm kolasås och glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg