4 kycklingbröstfiléer
salt och svartpeppar
4 vitlöksklyftor
2 päron i klyftor
3-4 hg pasta
1/2 dl valnötter
100 g gorgonzola
1 msk olivolja
Sätt ugnen på 180 grader.
Krydda kycklingfiléerna med salt och svartpeppar. Stek dem gyllenbruna tillsammans med hela vitlöksklyftor i en het stekpanna. Ställ kycklingen i ugnen tills den är helt genomstekt, använd gärna stektermometer.
Fräs päronen i smör i en stekpanna på medelhög värme.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Slå av kokvattnet och blanda den varma pastan med päron, valnötter, gorgonzola och olivolja. Servera tillsammans med kycklingen.
söndag 12 juni 2011
Waldorfpasta med kyckling, päron och valnötter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar