4 kycklingbröstfiléer
salt och svartpeppar
4 vitlöksklyftor
2 päron i klyftor
3-4 hg pasta
1/2 dl valnötter
100 g gorgonzola
1 msk olivolja
Sätt ugnen på 180 grader.
Krydda kycklingfiléerna med salt och svartpeppar. Stek dem gyllenbruna tillsammans med hela vitlöksklyftor i en het stekpanna. Ställ kycklingen i ugnen tills den är helt genomstekt, använd gärna stektermometer.
Fräs päronen i smör i en stekpanna på medelhög värme.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Slå av kokvattnet och blanda den varma pastan med päron, valnötter, gorgonzola och olivolja. Servera tillsammans med kycklingen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Ca 25 bitar Denna tårta behöver göras i en form (tårtring) som är ca 30 cm i diameter. Klä gärna tårtringen/kanten med plastremsa. ...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar