Mina bästa recept och några till
onsdag 1 juni 2011
Kolasås att servera till inkokta päron
1,5 dl vispgrädde
2,5 dl mellangrädde
0,5 dl socker
0,5 dl sirap
1 msk smör
ev. 0,5 tsk ingefära
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka ganska kraftigt tills såsen är ljusbrun, 12-15 minuter. Rör då och då. Blanda ner smör och smaksätt ev. med ingefära.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Senaste inlägg
Äldre inlägg
Startsida
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
förkokta, grillade kamben
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
Roy Fares Key Lime Pie
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
Snoddas - vit flätad limpa
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
Morotssoppa med räkost och räkor
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Saftiga mjölkfria citronmuffins
12 muffins 250 g neutral olja, typ rap- eller solrosolja 100 g vatten 200 g ägg (ca 4 stycken) rivet skal från 1 citron 270 g strö...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar