Godis kan ju vara trevligt att göra även om det inte är jul. Leilas smörkola är en riktigt favorit!
ca 50 stycken
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
Apelsinkola:
rivet skal av 2 apelsiner
rivet skal av 1 citron
Chokladkola:
2 msk kakao
Limekola:
rivet skal av 2 lime
Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
Rör ner vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka ca 15-30 minuter. Rör om då och då.
Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig. Rör ner valfri smaksättning eller låt kolan vara naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt och låt svalna.
Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.
fredag 17 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar