4 portioner
5 hg färsk pasta
2 hg sockerärtor, färska eller djupfrysta
5 hg räkor med skal eller 2 hg skalade
1,5 msk vetemjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
2 msk koncentrerad hummerfond
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk pressad saft av citron
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
Koka pastan. Skölj och snoppa sockerärtorna om färska används. Låt socker ärtorna koka med pastan de sista två minuterna.
Skala räkorna. Vispa ut mjölet i lite av grädden i en kastrull. Tillsätt resten av grädden, mjölk och fond. Krydda med skalad, pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar. Låt såsen koka 3-5 minuter. Lägg räkorna i såsen och låt dem bli varma.
Låt pasta och sockerärtor rinna av. Blanda pasta och sockerärtor med såsen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar