fredag 10 juni 2011

Skaldjurspasta

4 portioner

5 hg färsk pasta
2 hg sockerärtor, färska eller djupfrysta
5 hg räkor med skal eller 2 hg skalade
1,5 msk vetemjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
2 msk koncentrerad hummerfond
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk pressad saft av citron
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar

Koka pastan. Skölj och snoppa sockerärtorna om färska används. Låt socker ärtorna koka med pastan de sista två minuterna.

Skala räkorna. Vispa ut mjölet i lite av grädden i en kastrull. Tillsätt resten av grädden, mjölk och fond. Krydda med skalad, pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar. Låt såsen koka 3-5 minuter. Lägg räkorna i såsen och låt dem bli varma.

Låt pasta och sockerärtor rinna av. Blanda pasta och sockerärtor med såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg