1 vitt formbröd, typ barkis eller snoddas
150 g rökt eller kokt skinka i tärningar eller strimlor
200 g ost riven eller tärningar
1 hackad gul lök
1 dl hackad persilja
1 dl hackad ättiksgurka eller annan inlagd gurka
1 dl lättmajonnäs
1 dl gräddfil
2 msk smält smör eller margarin
Tillbehör:
grönsallad
Skär brödet i skivor, men inte ända ner, brödet ska hänga ihop i botten. Lägg brödet på en stor bit aluminiumfolie. Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman skinka, ost, lök, persilja och gurka. Rör ihop majonnäs och gräddfil. Blanda ner det i skinkblandningen.
Bred rikligt av blandningen mellan brödskivorna. Tryck ihop brödet. Vik upp folien runtom, överdelen ska inte var täckt. Pensla ytan med lite smält smör.
Sätt in brödet i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Skär upp brödet och servera.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
2 personer 4-6 skivor parmaskinka 2 färska fikon i klyftor 1/2 mozzarellaost i mindre bitar dressing: lite olivolja (ca 1 msk) n...
-
Detta är en riktigt "80-talsklassiker" som gjordes ganska så ofta hemma hos oss. Då användes alltid Unkel Bens helt vanliga ris - ...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar