Om man har många tomater så är denna paj perfekt att göra. Passar bra till grillat, men också till t ex kräftor på en kräftskriva.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g margarin
3 msk vatten
Fyllning:
6-7 tomater
2 purjolökar
2 hg skinka
2,5 dl riven ost
salt
peppar
1/2 tsk oregano eller mejram
Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Ställ kallt en stund och förgrädda sedan pajskalet i ca 10 minuter, 225 grader.
Fräs purjolöken.
Lägg hälften av den rivna osten i pajskalet. Lägg sen i den frästa purjolöken, skinka och tomater. Strö över resten av osten.
Gratinera i 20-25 minuter, 225 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar