Botten:
3 hg digestivekex
150 g osaltat smält smör
Smet:
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
6 hg philadelfiaost
2,5 dl kesella, 10%
3 ägg
1 dl vispgrädde
2 hg Fazer Ögon Lemon Lime Choklad
1 dl frysta blåbär
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen i en mixer och rör i smält smör. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
Blanda socker, maizena och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och philadelfiaost och vispa krämigt med en elvisp. Tillsätt äggen och vispa väl. Tillsätt grädden lite i taget under vispning.
Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten. Häll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 200 grader i ca 30 minuter eller tills cheesecaken har "stannat".
Låt gärna cheesecaken stå i kylen över natten innan den ska serveras för att den ska bli lättare att skära upp snygga bitar. Man kan täcka kakan med aluminiumfolie när den fått lagom mycket färg, så att den inte blir bränd.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar