Botten:
3 hg digestivekex
150 g osaltat smält smör
Smet:
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
6 hg philadelfiaost
2,5 dl kesella, 10%
3 ägg
1 dl vispgrädde
2 hg Fazer Ögon Lemon Lime Choklad
1 dl frysta blåbär
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen i en mixer och rör i smält smör. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
Blanda socker, maizena och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och philadelfiaost och vispa krämigt med en elvisp. Tillsätt äggen och vispa väl. Tillsätt grädden lite i taget under vispning.
Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten. Häll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 200 grader i ca 30 minuter eller tills cheesecaken har "stannat".
Låt gärna cheesecaken stå i kylen över natten innan den ska serveras för att den ska bli lättare att skära upp snygga bitar. Man kan täcka kakan med aluminiumfolie när den fått lagom mycket färg, så att den inte blir bränd.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
12 muffins 250 g neutral olja, typ rap- eller solrosolja 100 g vatten 200 g ägg (ca 4 stycken) rivet skal från 1 citron 270 g strö...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar