Detta blir en ganska så stor sats. Det räcker säkert till 10 personer om man har det som tillbehör till t ex något grillat.
1 gurka
5 dl turkisk/grekisk yoghurt (10%)
salt, peppar
2-3 pressade vitlökklyftor (eller mer om man vill ha mycket vitlökssmak)
Skala gurkan, dela den på längden och gröp ur kärnorna. Riv grovt. Lägg den rivna gurkan på ett ganska så tjockt lager hushållspapper och låt den rinna av. Tryck gärna ut ytterligare vätska genom att trycka lite hushållspapper ovanpå. Salta och låt dra en stund.
Blanda sen gurkan med yoghurt, pressad vitlök och lite peppar (+ev. lite mer salt). Låt gärna stå och dra några timmar innan tzatzikin ska serveras så att smakerna kommer fram lite mer.
måndag 27 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar