måndag 13 juni 2011

Äpplecheesecake

Detta är inte en vanlig cheesecake tycker jag, men jag kan inte komma på något bättre namn.

15 digestivkex
2 msk strösocker eller råsocker
75 g smör

Fyllning 1:
4 äpplen
smör
4 msk strösocker eller råsocker
1 msk mald kanel

Fyllning 2:
2 dl vispgrädde
2 msk strösocker eller råsocker
1 tsk vaniljsocker
1 burk kesella

Garnering:
1 dl vispgrädde
ev. strimlat äppleskal

Krossa kexen i en mixer tillsammans med sockret. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut kexdegen i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter).

Skala, kärna ur och skär alla äpplen i klyftor. Stek klyftorna mjuka i matfettet, socker och kanel. Lägg äppleklyftorna på kexbotten.

Vispa grädden med både sockret och vaniljsockret till ett fast skum. Vänd ner kesellan i grädden. Bred ut gräddkrämen över äppleklyftorna. Ställ kallt.

Vispa grädden till garneringen. Ta kakan ur formen och spritsa toppar uppe på kakan. Garnera med strimlat äppleskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg